Де в Україні найбільш свідомі щодо благочинності

— 3 січня 2011, 15:10

Лише 27 % опитаних з усіх регіонів України заявили, що готові проявити благодійність у період свят. Найменше таких охочих виявилося на Донбасі - 15 %, повідомляє "Німецька хвиля".

Натомість у західних областях до добрих вчинків готові вдатися майже утричі більше осіб. Причому, як показало дослідження, жінки виявляють трохи більше бажання до благодійності аніж чоловіки, як і люди, що живуть у селах на противагу городянам.

Допомогти ближньому радше готові одружені й неодружені українці, аніж розлучені та вдівці.

До соціального портрета "українського благодійника" можна ще додати статус - це мав би бути керівник, підприємець або службовець з вищою чи середньо спеціальною освітою.

Майже 60 % опитаних українців вважають, що перешкодою на шляху проявів їхньої благодійності є фінансові труднощі. І лише 16 % упевнені, що жодних перешкод не повинно бути.

Серед аргументів також називали відсутність інформації про потребуючих і як це зробити.

На фінансовий стан найчастіше скаржилися на заході України та Донбасі. Мешканцям центральних областей бракує інформації, а от найбільше респондентів півдня і півночі вважають, що жодних перешкод немає, аби вчинити благе діло для ближнього.

В опитуванні українці найчастіше перекладали відповідальність за благодійність на державні структури та благодійні фонди. Така позиція є поширеною на заході України та Донбасі. У східних областях 20 % респондентів заявили, що саме багаті люди мають дбати про це найбільше.

Утім, найвищий рівень усвідомлення громадян власної відповідальності за благодійність є серед мешканців півдня країни. 30 % з них підтримали тезу про те, що кожен має відповідати за благодійність.

Спираючись на результати, дослідники підрахували, що на ділі благодійність на свята проявлять лише 5-6 % громадян України.

Реклама:

Головне сьогодні