"Доктор Смерть" хоче представити свій труп на виставці

— 4 січня 2011, 13:47

Німецький анатом Гюнтер фон Хагенс, відомий як "Доктор Смерть", прославився своїми виставками, на яких представлені людські трупи.

Днями 65-річний професор повідомив співробітникам своєї лабораторії про те, що страждає на хворобу Паркінсона - жити йому лишилося 7 років.

[L]

"Я хочу вирішити, де буду виставлений", - заявив фон Хагенс, який викликав хвилю обурення, представивши на своїй виставці "роздягнені" трупи, що займаються коханням.

Симптоми хвороби професор приховував два останні роки.

"Я більше не можу цього робити. Мої руки тремтять, мова стала невиразною, рухи некоординовані. Знову і знову я тикаюся довкола, мов дитина. Я почав втрачати навички, які мав колись, усвідомлюючи, що вони вже ніколи до мене не повернуться", - сказав він співробітникам своєї лабораторії.

"Доктор Смерть" здобув популярність та багатство, винайшовши техніку пластинації для збереження людського тіла від розкладання.

Фон Хагенс удосконалив метод, що передбачає видалення рідини та жиру і заміну їх пластиком, у 1975-1982 роках.

Минулого року лабораторія фон Хагенса викликала обурення у німецьких християн, почавши онлайн-продаж частин людських трупів.

Прихильники вченого вказують на той факт, що всі тіла свого часу були пожертвувані людьми, які хотіли бути представленими у такий спосіб.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні