Найпопулярніші імена серед українців у 2010 році

— 4 січня 2011, 16:36

Майже такими ж популярними минулого року були імена: Марія, Ганна (Анна), Дар'я (Дарина, Дарія), Вікторія, Поліна, Катерина, Єлизавета, Аліна, Олександра, Кристина, Соломія.

Серед чоловічих імен найчастіше обирали також Максим, Артем, Данило (Даніїл, Даніл), Микита (Никита), Владислав, Денис, Андрій, Дмитро, Кирило (Кирилл), Іван, Назар, Богдан.

Цікаво, що в різних регіонах можна прослідкувати окремі уподобання щодо вибору імен. Так, у Дніпропетровській області найпопулярнішими були імена Арсен (Арсеній), Валерій, Ростислав.

У Закарпатській області - Євгенія, Наталія, Каміла, Ксенія. В Івано-Франківській області - Влада, Павло, Тарас. У Львівській області - Марта.

У Кіровоградській області - Іванна. У Миколаївській області - Аліса, Мілана, Злата. В Одеській області - Уляна, Владислава, Альона.

У Полтавській області - Надія, Тарас. У Харківській області - Ксенія, Уляна, Варвара, Злата.

У Хмельницькій області - Владислава, Ілона, Іванна, Мар'яна, Василь, Вадим, Захар, Костянтин. У Чернівецькій області - Богдана, Валентин, Георгій.

У Києві - Варвара, Аліса, Ксенія.

В органах РАЦС відзначають, що у 2010 році, як і в минулих роках, значна кількість батьків наполягала на тому, щоб імена Ганна, Христина, Данило, Микита, Кирило, Гліб, Пилип були зазначені за прикладом російського правопису.

Досить часто, за бажанням батьків, дітям присвоюються імена, які не відповідають правилам правопису і можуть в подальшому спричинити колізію при оформленні будь-яких документів.

Наприклад, зустрічаються такі форми чоловічих імен як Тімур, Раман, Владімір, Данііл, Доніель, Кірілл, Філіп. Трапляються такі незвичні форми жіночих імен як Катіріна, Лізавєта, Єлісавета, Єліна.

А до рідкісних імен у 2010 році потрапили такі популярні колись імена як Герман, Родіон, Владлен, Влас, Лев, Ян, Мирон, Альбіна, Анжеліка, Віталіна, Елеонора, Майя, Ніка, Реґіна, Сніжана, Лада, Рената, Ельвіра, Таміла, Нора, Дана, Еліна, Нонна, Клара, Зося, Стелла, Орися, Юстина, Юліана, Неоніла.

За матеріалами прес-служби Міністерства юстиції

Реклама:

Головне сьогодні