Жіночі сльози відбивають у чоловіків сексуальне бажання

— 7 січня 2011, 15:36

Учені з науково-дослідного інституту імені Вейцмана дійшли висновку, що жіночі сльози, так само як будь-які інші виділення організму, не тільки мають складний хімічний склад, але й несуть певний сигнал для представників протилежної статі.

Але на відміну від запаху поту, який може збуджувати, запах жіночих сліз відбиває у чоловіків сексуальне бажання, повідомляє ТСН.

Дослідження науковців складалося з двох етапів. Під час першого експерименту добровольцям-чоловікам було запропоновано визначити, в якій з пробірок знаходяться сльози, зібрані у жінок-добровольців під час перегляду мелодрами, а в якому - фізіологічний розчин з води і солі.

За допомогою нюху учасникам не вдалося знайти відмінності між вмістом двох пробірок.

Під час наступного дослідження чоловікам запропонували оцінити ступінь смутку у жінок, зображених на фотографіях, а також висловити ступінь зацікавленості в тій чи іншій незнайомці.

При цьому добровольцям першої групи видали пробірки зі сльозами, добровольцям з другої - пробірки з фізіологічним розчином. Наступного дня експеримент повторили: при цьому чоловіки з двох груп помінялися місцями.

На цьому етапі дослідження вчені виявили, що запах сліз не впливає на здатність чоловіків до співчуття, проте значно знижує ступінь сексуального потягу.

Щоб краще зрозуміти це явище, вчені запропонували добровольцям переглянути порнофільм. Під час перегляду картини вчені відстежували ступінь збудження чоловіків, а також вимірювали температуру шкіри, частоту серцевих скорочень.

І знову результати повторилися: у чоловіків, які перебували під впливом жіночих сліз, значно знизився рівень тестостерону - гормону, що відповідає за сексуальне бажання.

Дослідники розповіли, що вони мали намір також перевірити, як чоловічі сльози впливають на жінок. Проте знайшовся лише один доброволець, готовий пустити сльозу заради науки. Але, як пізніше з'ясувалося, він виявився недостатньо "плаксивим" для експерименту.

Реклама:

Головне сьогодні