Радянські фільми і мультфільми нелегально потрапили в iTunes

— 1 лютого 2011, 17:09

Зокрема, для скачування доступні "АССА", "Діамантова рука", "Джентльмени удачі", "Кін-дза-дза", а також мультфільми про пригоди Чебурашки і крокодила Гени.

Залежно від типу додатки різняться за вартістю. Так, наприклад, мультфільм про Чебурашку доступний у двох версіях - додаток для iPhone коштує 99 центів, а для iPad - 2 долари 99 центів.

Правовласниками розміщеного в iTunes контенту є студія "Мосфільм" і фонд "Об'єднана державна кіноколекція" ("ОДК"). В обох організаціях BBC повідомили про те, що не надавали прав на свій контент третій стороні, пише Лента.ру.

Представник "Мосфільму" Світлана Пильова заявила, що єдине місце в мережі, де можна скачати продукти студії легально - сайт "Мосфільму". Прес-секретар "ОДК" Катерина Торопова також відзначила, що ексклюзивні права на матеріал фонд залишає за собою.

Представники обох організацій заявили про намір направити свої претензії в Apple. Представник корпорації у свою чергу заявив про те, що Apple дуже педантично ставиться до питання дотримання авторських прав і готова відреагувати негайно, щойно отримає офіційні претензії від правовласників.

BBC також вдалося зв'язатися з українським програмістом Володимиром Пеншіним, який є автором додатків, які містять незаконний контент. Пеншін підтвердив, що жодних ліцензійних угод з "Мосфільму" або "ОДК" у нього не було.

"Все дуже просто. Компанії, у яких з'являються претензії, направляють їх в Apple, і тоді компанія ставить мене до відома про те, що змушена видалити додаток", - розповів програміст.

Пеншін також зізнався, що продавав через iTunes додаток, зроблене на основі мультфільму "Мадагаскар" виробництва компанії DreamWorks.

"Я розумію, що це неправильно. Можливо, я навіть порушив закон", - сказав програміст.

Об'єднана державна кіноколекція була створена в 2008 році на базі фільмофонду кіностудії "Союзмультфільм". До неї увійшли всі російські фільмофонди крім архіву студії "Мосфільм": фільмофонд Центральної кіностудії дитячих і юнацьких фільмів імені Горького, фільмофонд Центральної кіностудії науково-популярних і навчальних фільмів "Центрнаучфільм", фільмофонд кіностудії "Союзмультфільм", фільмофонд кіностудії "Ленфільм", фільмофонд Свердловської кіностудії та фільмофонд студії "Діафільм".

Реклама:

Головне сьогодні