Психологи: чоловіки не вважають лесбійський секс зрадою

— 1 лютого 2011, 17:49

Що стосується ставлення жінок до гомосексуальних стосунків між чоловіками, то тут вимальовується зовсім інша картина: дівчата готові з розумінням поставитися до наявності суперниці, ніж суперника.

Психолог Джеммі Конфер і її батько Марк Клауд з університету Пенсільванії провели опитування серед 700 студентів коледжу.

Респондентам запропонували уявити, що після трьох місяців романтичних і сексуальних стосунків, вони дізналися про зраду партнера або партнерки. Одній групі учасників опитування запропонували відповісти, якою буде їхня реакція, якщо вони дізнаються про гомосексуальний зв'язок, інший - про гетеросексуальний.

Опитування показало, що 50% чоловіків не стали б розлучатися з подругою, яка вступила в лесбійський зв'язок, і лише 22% були готові пробачити жінці сексуальний контакт з чоловіком.

Серед жінок, навпаки, 28% готові були пробачити гетеросексуальну зраду, і лише 21% жінок висловив готовність з розумінням поставитися до того, що їх хлопець зустрічається з чоловіком.

У статті, опублікованій в журналі Personality and Individual Differences, психологи пояснюють цей феномен тим, що чоловіки побоюються появи у коханої дитини від іншого чоловіка, а наявність у неї подруги дає їм надію на те, що вони можуть опинитися в ліжку з двома партнерками, пише Newsru.

Жінки ж не можуть пробачити гомосексуальний зв'язок своєму партнерові, оскільки шукають "ідеального самця".

Реклама:

Головне сьогодні