Дніпропетровський крокодил, який проковтнув мобілку, відмовляється їсти

— 7 лютого 2011, 16:07

Консиліум ветеринарів вирішив поки не оперувати дніпропетровського крокодила Гену, який понад місяць тому проковтнув телефон відвідувачки океанаріуму. Весь цей час рептилія не їсть і не пірнає в басейн.

Українських лікарів на відстані консультував їх колега з США Джон Бойко, який має досвід оперування крокодилів.

Ветеринари підсумували, що Гена може не пережити хірургічне втручання, і вирішили спробувати ще один спосіб нагодувати бідолаху і розворушити його шлунково-кишковий тракт.

Крокодила будуть дражнити куркою, рибою і навіть кониною, нанизаною на вудку, в надії на те, що він розсердиться і проковтне здобич, пише Сегодня.

"Якщо нам не вдасться нагодувати Гену протягом двох місяців, в березні ми зробимо йому цю ризиковану операцію", - говорить представник океанаріуму Едвард Манукян.

До слова, інші крокодили океанаріуму теж відмовилися від їжі.

"Це поведінку можна пояснити стадним інстинктом на підтримку ватажка, що спрацьовує рефлекторно", - пояснює ветеринар Олександр Шулешко.

Крокодил Гена живе з мобільним телефоном у шлунку

Гена проковтнув мобільний телефон понад місяць тому, коли, задивившись на рептилій, відвідувачка атракціону упустила в воду свій мобільний телефон.

"Нокіа" відразу ж стала здобиччю 50-кілограмового крокодила Гени. Мучаться обидва - блондинці (за словами співробітників закладу) шкода дорогу трубу, а у крокодила - нетравлення.

"Жінка не висловила до нас ніяких претензій - вона сама впустила телефон. У нас з оглядовим майданчиком все гаразд, по периметру натягнуті троси безпеки", - повідомив представник океанаріуму Едвард Манукян.

Тим не менш дівчину турбувала доля її мобілки. Для початку вона переконалася, що телефон всередині крокодила, набравши свій номер з чужого телефону. Від вібродзвінка, що спрацював у животі, крокодил розхвилювався. Працівники океанаріуму викликали ветеринарів. Ті одразу ж відкинули можливість операції і запропонували чекати, поки телефон вийде природним шляхом.

Щоправда, лікарі сумніваються, що на виході "Нокіа" не втратить працездатність.

"Подібні операції на крокодилів в Україну ще не проводилися. Невідомо, як тварина буде жити далі. Зате його здоров'ю телефон у шлунку не завадить. У цих рептилій кислотність шлункового соку перевищує людську в 7 разів! Він просто переварить його разом з батареєю. Навіть якщо в ній будуть лужні електроліти", - говорить ветеринар Олександр Шулешко.

В океанаріумі розповіли, що крокодил заспокоївся, коли його перестали турбувати вібродзвінки (очевидно, сіла батарея).

Реклама:

Головне сьогодні