Розроблено універсальну вакцину проти грипу

— 8 лютого 2011, 11:29

Вакцина, розроблена групою вчених під керівництвом доктора Сари Гілберт з оксфордського Інституту Дженнера, спрямована на протеїни всередині вірусу, загальні для всіх штамів, на відміну від тих, які сидять на зовнішній поверхні вірусу і схильні до мутацій.

Терапія, випробувана на добровольцях, спрямована на іншу, ніж традиційні вакцини, частину вірусу грипу. Це означає, що не потребує дорогих щорічних зміни формули для приведення її у відповідність з найпоширенішим вірусом, що циркулюють у світі, пише Inopressa з посиланням на The Guardian.

"Якщо б ми щорічно використовували одну і ту ж вакцину, це було б схоже на вакцинацію від інших хвороб, таких як правець. Це стало б звичайною вакцинацією, яка б виробляла і використовувалася завжди на стабільному рівні. Різкого попиту або нестачі не було б - це б все припинилося", - стверджує Гілберт.

У той час як традиційні вакцини змушують організм виробляти антитіла, вакцина Сари Гілберт збільшує в організмі число Т-клітин, іншої частини імунної системи. Це дозволяє виявляти і знищувати клітини, уражені вірусом.

Реклама:

Головне сьогодні