Тест

У Києві запрацював "пункт прийому" підкинутих немовлят

Відкрилося київське "вікно" при інфекційному відділенні для немовлят Центральної міської лікарні №10, що на Голосіївському проспекті, 59-б, пише "Сегодня".

Виглядає воно з вулиці як звичайне віконце на стіні лікарні, над яким висить дзвінок.

Вікно можна відкрити з вулиці й покласти дитину в спеціальний короб, на якому лежить матрац для сповивання.

За словами завідуючої інфекційним відділенням для немовлят Олени Требухіної, про те, що принесли немовля, у відділенні дізнаються дуже швидко.

"По-перше, мама зможе подзвонити в дзвінок, повідомивши про дитину, а по-друге - у нас у вікні вмонтована "радіоняня" - спеціальний пристрій, що передає будь-який звук з короба в коридор нашого відділення", - сказала вона.

Через 2 місяці перебування маляти у лікарні його можуть усиновити, раніше його ще може забрати мама, яка надумає повернути дитину.

[L]Поки що жодної дитини у вікно поки не підкидали, відзначає видання. Хоча, за даними міліції, тільки з початку року матері залишили в пологових будинках, супермаркетах і навіть смітниках 60 малят.

Видання відзначає, що перевага "Вікна життя" у тому, що маму, яка залишила маля при лікарні, не будуть шукати правоохоронці - за законом, вона кинула дитину в безпечному місці, а значить не винна.

В іншому випадку такій жінці загрожує 2 роки в'язниці.

Подібні "Вікна життя" давно функціонують в усьому світі. В Україні перше відкрилося у Львові, куди з 2009 року здали лише трьох діток.

Так само подібні "вінка життя" є у Тернополі, пише "Блік".

Незабаром анонімний "пункт прийому" грудних діток з'явиться й у Вінниці при монастирі Зібрання Доньок Милосердя Каносіянок.