Через чотири роки на Землі буде 900 мільйонів жебраків

— 8 лютого 2011, 16:44

Міжнародне співтовариство прагне до 2015 року скоротити вдвічі частку населення, що живе менш ніж на 1,25 долара на день.

Про це йдеться в одній з доповідей Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна,

представленого на розгляд членів Комісії соціального розвитку.

Її 49-я сесія пройде в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку з 9 по 18 лютого, пише ТСН.

У вересні 2000 року під час зустрічі глав держав та урядів у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку була прийнята Декларація тисячоліття ООН. У ній визначено вісім конкретних цілей розвитку, спрямованих на зниження масштабів убогості і голоду. Ці цілі повинні бути досягнуті до 2015 року.

У своїй доповіді Пан Гі Мун повідомив, що до 2015 року у світі буде 900 мільйонів осіб, що живуть в умовах крайньої бідності. Ця цифра удвічі менша за показники 1990 року, але вона як і раніше украй висока і неприйнятна. В Індії до 2015 року в умовах крайньої бідності будуть жити понад 300 мійльонів осіб.

Зростання населення на планеті буде супроводжуватися збільшенням попиту на продовольство. Досить серйозні наслідки для мільйонів незаможних у всьому світі буде мати процес зміни клімату.

У країнах, що розвиваються, вже зараз очевидні наслідки змін температури: неврожаї і падіж худоби призводять до економічних втрат і підриву продовольчої безпеки, особливо в окремих частинах Африки на південь від Сахари.

У результаті впливу зміни клімату на сільське господарство до 2080 року майже на 600 мільйонів збільшиться кількість людей, які страждають від недоїдання. До цього ж року ще 1,8 мільярда людей можуть зіткнутися з нестачею води.

Реклама:

Головне сьогодні