Католикам дозволили сповідуватися через iPhone

— 9 лютого 2011, 13:51

Додаток "Confession: A Roman Catholic App", який розробники називають "ідеальним помічником кожному грішникові, що кається", можна купити в інтернет-магазині iTunes за 1 долар 19 центів.

Творці програми стверджують, що додаток відкриває перед віруючим таїнство боже і дозволяє вести звіт про свої гріхи, передає Бі-Бі-Сі.

Для початку використання віруючий повинен ввести свої особисті дані: вік, стать і сімейний стан.

Незважаючи на санкціонування новинки церковними верхами, до повної автоматизації процесу покаяння поки далеко. Як повідомляється, головне завдання "віртуального священика" - допомогти людині усвідомити свої помилки і направити його в традиційну церкву для відпущення гріхів.

"Ми хочемо залучити католиків до використання нових технологій у своїх релігійних ритуалах", - цитує агентство Reuters Патріка Лейна з компанії Little iApps, якій належить новий продукт.

Авторів ідеї надихнуло традиційне Різдвяне звернення Папи Римського, під час якого він говорив про стан Католицької церкви та її участь у віртуальному світі.

"Я закликаю всю молодь правильно використовувати ті можливості, які створюють для них сучасні технології. Але не можна забувати, що віртуальне спілкування ніколи не замінить безпосередній контакт з іншими людьми", - заявив понтифік.

Співробітники компанії Little iApps, що базується в штаті Індіана, стверджують, що програма була розроблена за сприяння кількох єпископів, один з яких санкціонував її появу на ринку мобільних додатків.

Це вже не перший випадок, коли Римо-Католицька церква намагається йти в ногу з часом. Так, у 2007 році Ватикан відкрив свій власний канал на відеопорталі YouTube.

Два роки потому в соціальній мережі Facebook також з'явився додаток, що дозволяє відсилати віртуальні листівки із зображенням папи Бенедикта XVI.

Реклама:

Головне сьогодні