Дружин бельгійських політиків закликають до секс-страйку

— 9 лютого 2011, 16:31

Відчайдушні часи змушують до відчайдушних заходів: дружин ворогуючих між собою бельгійських політиків закликають оголосити сексуальний страйк до тих пір, поки парламентарі не сформують уряд.

Ініціатива виходить від представниці партії фламандських соціалістів Марлін Тіммерман, лікаря-гінеколога за освітою.

"Я закликаю жінок всіх учасників переговорів відмовляти їм у секс до тих пір, поки не буде досягнуто згоди", - написала політик в одній з бельгійських газет.

Як стверджує сама Тіммерман, натхнення вона черпала в комедії Арістофана "Лісістрата", де жінки таким способом намагаються зупинити Пелопоннеської війни, пише Inopressa з посиланням на The Times.

Приклад більш успішного застосування секс-бойкоту показала в 2009 році Кенія.

"Науковими засобами вплив не було зафіксовано, але всього через тиждень у них був стабільний уряд", - підбадьорює співвітчизників Тіммерман.

Минулого разу для прискорення процесу утворення коаліції бельгійським чоловікам було запропоновано відрощувати бороди, але необхідного ефекту досягти не вдалося.

Офіційний представник тимчасово виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Іва Летерма поспішив заявити, що його шеф не бере участь у переговорах і, отже, страйк його не торкнеться.

Про небажання брати участь у страйку заявила і представниця християнських демократів Катрін Фонк:

"Страйки - не справа політиків Вони, навпаки, повинні піднімати країну".

Реклама:

Головне сьогодні