Померла Джейн Рассел - секс-символ Голівуду 1940-х

— 1 березня 2011, 11:59

Знаменита американська акторка Джейн Рассел, відома як секс-символ Голівуду 1940-х і 1950-х років, померла в Каліфорнії у віці 89 років.

Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Рассел здобула популярність, коли на екрани вийшов фільм "Поза законом" ("The Outlaw").

У цій стрічці настільки відверто були показані пишні форми акторки, що американська цензура тримала фільм на полиці протягом майже трьох років і його прем'єра відбулася лише в 1943 році, хоча він був знятий у 1941-му.

Наступною успішною роботою Рассел стала стрічка "Блідолиций" ("The Paleface"), яка вийшла у 1948 році.

Але найвідомішим її фільмом став відомий фільм "Джентльмени надають перевагу блондинкам", де вона знімалася разом із Мерилін Монро.

Яскравий сексуальний імідж акторки швидко зробив її популярною серед глядачів, у числі яких було чимало американських солдатів.

Протягом своєї довгої кар'єри Рассел не лише знімалася в кіно, але пробувала себе на естраді й навіть рекламувала бюстгальтери.

У 1978 році вона після довгої перерви потрапила на перші сторінки газет, коли на чотири дні була арештована за водіння автомобіля в нетверезому стані.

Після цього вона стала лікуватися від алкоголізму, і згодом позбулася цієї недуги.

Незважаючи на провокаційні фотознімки й зухвалі кадри, акторка завжди була прихильна до релігії й очолювала голлівудське християнське об'єднання.

Рассел була одружена тричі, у неї залишилося троє прийомних дітей. Подолавши чимало труднощів при всиновленні, вона заснувала благодійну організацію, яка сприяє людям, охочим мати прийомних дітей.

До останнього моменту акторка брала активну участь у суспільному житті, а хворіти почала приблизно за тиждень до смерті.

Рассел померла від захворювання, пов'язаного з дихальними шляхами.

"Вона завжди говорила: "Я помру в строю, я не збираюся сидіти вдома й ставати старою" - сказала невістка акторки Етта Уотерфілд. - Саме так і сталося. Вона померла в строю".

Фото АР, Reuters

Реклама:

Головне сьогодні