Табачник планує видати всім сиротам нетбуки

— 2 березня 2011, 18:57

Про це на прес-конференції сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, пишуть Українські новини.

"Уже цього року ми розробляємо програму, і вона буде за 2 роки реалізована - забезпечення всіх дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, нетбуками. Це лише складова і тільки можливості бюджетного фінансування міністерства", - сказав Табачник.

Водночас він підтримав ініціативу голови Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислава Каськіва про можливість реалізації шкільних нетбуків у рамках проекту "Відкритий світ" у кредит.

"Щодо заяви пана Каськіва, то я думаю, що це абсолютно правильний напрямок, розрахований на 5 років у національній програмі. Ми з ним домовилися, що вони готують технічне завдання в проект, готують принципи тендерних процедур, а після цього відомства спільно відпрацюють всі технологічні етапи і вузли реалізації цієї програми", - сказав Табчаник.

Міністр переконаний, що без технологічного переозброєння вчителя і учня підвищити якість освіти в школах буде дуже важко.

Ще 28 лютого Каськів заявив, що Держінвестицій допускає реалізацію шкільних нетбуків у рамках проекту "Відкритий світ" у кредит.

Нацпроект "Відкритий світ" передбачає розробку і впровадження мультимедійних уроків у школах, створення національної інформаційно-комунікаційної мережі на основі технології 4G.

Заплановано, що в рамках цього нацпроекту 1,5 млн школярів буде забезпечено нетбуками, які містять український навчальний продукт, з можливістю доступу до Інтернету.

Реклама:

Головне сьогодні