Вчені довели, що вродлива жінка - запорука нещасливого шлюбу

— 3 березня 2011, 17:50

Якщо жінка більш приваблива, ніж її партнер, їхні стосунки як правило, тривають лише кілька місяців. Мовляв, жінка після цього жінка піде до іншого, більш привабливого партнера.

"Гарні жінки можуть зрозуміти, що вони можуть дозволити собі вибирати," - каже дослідник доктор Роб Беррісс.

І навпаки, менш привабливі жінки, можливо, розуміють, що повинні вдовольнятися тим, що в них є, а значить і стосунки з чоловіками триватимуть довше.

Дослідження проводилося в Честері, Стерлінгу і Ліверпулі, а його результати були опубліковані в науковому журналі Personality and Social Psychology, пише Marie Cilaire.

В експерименті взяли участь більше 100 пар: деякі з них утворилися всього за кілька місяців до цього, інші - провели разом кілька років.

Вчені сфотографували чоловіків і жінок і проаналізували їх зовнішність на предмет симетричності, яка і є одним з важливих ознак зовнішньої краси.

Науковці прийшли до висновку, що пари, де особи партнерів мають однаковий рівень симетрії, більш стійкі.

Видання зауважує, що, можливо, нове дослідження вчених пояснює, чому так швидко Анджеліна Джолі розлучилася з акторами Біллі Бобом Торнтоном і Джоні Лі Міллером, а її стосунки з одним з найкрасивіших чоловіків Голлівуду Бредом Піттом тривають ось уже шість років.

Реклама:

Головне сьогодні