Адміністрація ЖЖ вважає, що хостинг намагаються знищити

— 6 квітня 2011, 12:55

Адміністрація Живого журналу (Live Journal) заявила, що інтернет-сервіс ледве відбивається від хакерських атак, мета яких - знищити один із найпопулярніших блогхостингів пострадянських країн.

Атака хакерів минулого тижня вивела сервіс із ладу на декілька годин та повторилася у понеділок із подвійною силою, повідомляє адміністрація хостингу, повідомляє Reuters Россия.

"Вчорашня атака була спрямована на перші десятки топових блогерів та співтовариств... Причина атаки у даній ситуації більш ніж очевидна - комусь дуже хочеться, щоб ЖЖ не існував як майданчик", - написав у своєму блозі директор із розвитку компанії SUP (власник ЖЖ) Ілля Дронов.

Він також вважає, що кінцевою метою є "маніпулювання аудиторією ЖЖ, щоб розмазати її по інших соціальних мережах та окремих блогах, де, зрозуміло, боротись з окремими користувачами в сотні разів простіше. Питання полягає в тому, піддамося ми на це чи ні. Це війна, і, на жаль, без жертв у ній не буває", - додає він.

У Росії побачили політичний підтекст у цих подіях. Так, думка комуністів та керівників хостингу збігається із коментарями ряду популярних блогерів, які побачили у хакерських атаках намагання закрити рота критикам вертикалі влади.

Між тим, як свідчать дані соціальних опитувань, головним джерелом інформації для росіян залишається "підконтрольне та слухняне владі телебачення" і Інтернет став відрадою для тих, хто шукає незалежних оцінок та не підцензурній інформації".

Сьогодні у 9.48 за московським часом з'явилося іще одне повідомлення про хакерську атаку. Адміністрація сайту повідомляє, що працює над усуненням проблеми.

Реклама:

Головне сьогодні