Тест

Психологи: Facebook і Twitter обманюють мозок

Національний інститут суспільної охорони здоров'я Данії провів серед школярів опитування, яке показало, що 11-15-річні підлітки проводять з однолітками лише половину того часу, який вони проводили з ними в 1988-му році.

Більшу частину свого дозвілля юні данці залишаються біля монітора, розважаючись комп'ютерними іграми, знайомлячись з новими фільмами і спілкуючись з друзями в Facebook або Twitter.

"Це кардинальна зміна у поведінці підлітків і в їхніх стосунках", - прокоментувала керівник проекту Пернілла Дуе.

У свою чергу, психолог Андерс Колдінг-Йоргенсен стверджує, що з причини захопленості комп'ютером датські підлітки втрачають соціальні навички. На його думку, спілкування за допомогою так званих соціальних мереж подібно непомірному споживанню "Кока-коли".

"Facebook і Twitter обманюють мозок, змушуючи його повірити, ніби електронне спілкування задовольняє соціальні потреби школярів", - зауважив психолог.

"Проте тіло знає, що сидить на стільці, воно не відчуває мови жестів, не відчуває близькості і запаху інших людей. Це все одно, що пити кока-колу, уявляючи, ніби в організм надходить досить поживних речовин і вітамінів", - додав він.

За матеріалами Вестей.ру