Чотири українських виші готують документи для участі у міжнародних рейтингах - Табачник

— 7 квітня 2011, 15:37

Київський національний університет ім. Шевченко, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Харківський національний університет імені Кармазіна та Харківський національний політехнічний інститут готують документи для участі у міжнародних рейтингах вишів світу.

"Уже готують, уже направляють, знаходяться у активному спілкуванні з організаторами управління (рейтингів)... і будуть направляти свої документи для участі", - заявив міністр освіти та науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Він також повідомив, що Міносвіти разом із Академією педагогічних наук створило групу, яка допомагає вишам кваліфіковано підготувати документи для участі у міжнародних рейтингах.

Крім того, Табачник вважає, що помітним успіхом буде, якщо 4 українських виші потраплять у список 500-600 найкращий університетів світу. "Я думаю, що після першої участі у найбільш авторитетних світових рейтингах ми будемо хоча б знати уже реальне співвідношення наших національних рейтингів, котрі веде кафедра ЮНЕСКО (в Національному технічному університеті)", - сказав міністр.

Він також відкрив міжнародну спеціалізовану виставку "Освіта та кар'єра-2011" та VIII міжнародну виставку іноземних навчальних закладів "Education abroad".

Він зазначив, що приємно здивований участю Київського національного університету імені Шевченко, котрий бере участь у виставці вперше, а також участю духовних навчальних закладів. "Це говорить про те, що виставка користується авторитетом, популярністю", - сказав Табачник.

Реклама:

Головне сьогодні