Google готується до "капремонту" YouTube

— 8 квітня 2011, 15:06

Корпорація Google (власник YouTube), сподіваючись посилити свої позиції на ринку послуг онлайн-телебачення, веде переговори із голлівудськими кіностудіями та виробниками онлайн-відео, а також готується до радикального оновлення сайту YouTube, запланованого уже в цьому році, повідомляє The Guardian.

У Google також повідомляють, що в рамках оновлення відеохостингу, на сайті буде запущено двадцять нових тематичних відео каналів - від культури до спорту. Найбільш популярний відео-ресурс збирається інвестувати 10 мільйонів доларів у професійно-вироблене, оригінальне програмування, оскільки все більше глядачів YouTube, "переглядають відео зі своїх віталень".

Втім, у Google намагаються "зменшити" важливість такого кроку. "Ми завжди оновлюємо вигляд та контент YouTube. Будь-які зміни у дизайні відбуватимуться поступово й поволі", - сказано у офіційній заяві корпорації.

Не дивлячись на те, що партнерство із мовниками, такими як Бі-бі-сі триває іще з 2007 року, Google, останніми місяцями, поспішає у своїх експериментах із повноформатними телепрограмами.

Компанія також намагається підписати договори про співпрацю із компанією Next New Networks, що є автором деяких відеохітів, а також із талант-агентствами Голлівуду. Ціль - якнайдовше утримувати глядачів на сайті, підвищуючи, таким чином, вартість реклами.

Інтернет-гігант також підписав низку угод із високопоставленими керівниками медіа-корпорацій, враховуючи засновника компанії "Netflix boss" Роберта Кінкла (Robert Kyncl) та Клода Руйбула (Claude Ruibal), шефа "Universal Sports", для "просування" фільмів та спортивного контенту YouTube.

Нагадаємо, корпорація Google придбала відеохостинг YouTube у 2006 році за 1,6 мільярда доларів. Минулого року сервіс заробив близько 544 мільйонів доларів.

Реклама:

Головне сьогодні