Найоригінальніші кафе столиці: можна бити посуд та пити абсент у шприцах

Оскільки на цих вихідних не варто очікувати гарної погоди, необхідно вивчити "смачне" надбання столиці, а заразом, де можна погрітися та поїсти. Тож пропонуємо вашій увазі список найбільш оригінальних закладів Києва.

Відчути себе у метро, але з келихом пива у руці, можна прямісінько над входом на станцію метро "Шулявська". Стати героєм улюбленого серіалу "Друзі" можна за 15 гривень на вулиці Боженко.

Якщо ви забажали опинитися серед квіткового поля....над головою, навідайтесь до пабу "Шніцель Хаус" на Саксаганського, 51. Із сухих маків, ромашок та колосків, що звисають зі стелі, тут ціле пано. Це шматочок Німеччини в Україні - велике різноманіття стейків та німецьких сосисок, тільки шніцелів - більше 40 видів. Будь-який шніцель разом з салатом та гарніром коштуватиме від 70 до 130 гривень, а пивна дудля - 3 літри гарного пива - у 199 грн.

Виявляється, у метро можна не тільки їздити, а і їсти, дивитися матчі та спілкуватися з друзями. Для цього варто навідатися до пабу "Метро" на Шулявці - у вигляді довгого потягу. На стінах розвішані старі фото метро і радянська реклама, а двері розмальовані фломастерами. Тут вважають, що у "пиві - сила, а у воді - мікроби", тому пиво тут коштує всього 12-25 гривень.

А до нього "Ескалатор" - салат із овочів, що викладені шарами (49 грн.), рибні страви "Останній вагон" (59 грн.) і "Локомотив" (83 грн.)

Відчути палаючий дух свободи, розбити посуд і переодягтися у Фантомаса можна у ресторані "Дежавю" на Богдана Хмельницького, 30. На стінах закладу висять гітари, саксофони, платівки, антикварні та сучасні мотоцикли. Справжньою родзинкою ресторану вважається безцінна колекція Меморабілів із автографами зірок (Beatles, Madonna, Rolling Stones, Queen).

Якщо у вас є талони із інших країн, то у пабі "Тролейбус", що на Прорізній, 21, вам їх обміняють на пляшку пива (якщо такого талону немає у колекції ресторану). Компостер 1965 року, біло-оранжеві стільці та картини старого тролейбусу змусять відчути себе справжнім пасажиром, проте плату за проїзд ніхто вимагати не буде.

Тут пропонують фірмову закуску "Кондуктор" - картопля із крильцями та сосисками (105 грн.) і смажені гриби (55 грн.). Тут знаходиться музей талонів (більше 60 екземплярів) із різних куточків України та світу.

Поміряти справжній узбецький халат та тюбетейку дозволено у ресторані "Тюбетейка" на Еспланадній, 2. Всередині ресторану можна відчути себе наче у казковому палаці хану. Біля бару знаходиться дах, з якого звисають фрукти у кошиках, келихи, подушки, а на стінах - капці та тюбетейки із різнокольоровими візерунками.

Нагодують тут фірмовим пловом "Шах-Мурза" за 72 грн., хачапурі по-кахетинські за 67 грн., овочевим салатом "Дружба народів" за 67 грн. и чебуреками (20 видів) за 18-29 грн.

Також нещодавно відкрилася "серіальна" кав'ярня "Friends", на вулиці Боженко, 86-д. Тут на великому екрані постійно показують "Друзів", на стінах висять фото акторів та види Нью-Йорку. Родзинка кафе - старий килим, помаранчевий диван, зелене крісло і низький дерев'яний столик - все, як у фільмі. Спиртне тут не продають. Однак чай та кава коштують всього 15 гривен.

Хіба у лікарні можна випити абсент чи текілу із мензурки і крапельниць? А от у "Палаті №6" на Воровського, 31-а, можна все. Атмосфера тут справжньої психлікарні: грати на вхідних дверях, білі стіни, офіціантки у коротеньких білих халатиках, і навіть не туалет, а "Кабінет урології". В операційній залі алко-мензурками вилікують усіх хворих, коктейлі подадуть у шприцах.

Шніцель із картоплею коштуватиме 50 грн., а пиво - 12-25 грн.

За матеріалами Сегодня

Реклама:

Головне сьогодні