До кінця століття на Землі буде вже 10 мільярдів людей

— 4 травня 2011, 13:37

Вже в 2050 році на планеті буде налічуватися 9,3 мільярда жителів. При цьому ці цифри відображають середній сценарій можливого розвитку демографічної ситуації.

Про це йдеться в новій доповіді ООН про перспективи зростання населення в світі.

У вівторок в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку його представила директор Відділу з народонаселення Ханя Злотник.

Доповідь містить різні сценарії можливого розвитку демографічної ситуації. Вони були підготовлені з тим, щоб проаналізувати, яким чином тенденції в рівні народжуваності можуть вплинути на зростання чисельності населення і його старіння в найближче сторіччя.

У документі наголошується, що приріст населення у світі буде в найбільшою мірою пов'язаний з високою народжуваністю в 39 країнах Африки, дев'яти країнах Азії, шести країнах Океанії та в чотирьох країнах Латинської Америки.

На сьогоднішній день 42% населення планети проживає в країнах з низьким рівнем народжуваності, 40% - у країнах із середньою народжуваністю і 18% - з високим рівнем народжуваності.

У категорії країн з низьким рівнем народжуваності входять усі країни Європи за винятком Ісландії та Ірландії. У країнах з низькою народжуваністю триває стрімке старіння населення.

На сьогоднішній день 11% усього населення Європи - особи старше 65%. Молодь у віці до 25 років становить прошарок в 34%. Згідно із середнім сценарієм демографічного розвитку в цих країнах до 2050 року людей у віці 65 років і старше буде 26%, а молоді - 24%.

Реклама:

Головне сьогодні