Лiто в Українi буде не таким спекотним, як торiк - Кульбіда

— 4 травня 2011, 14:41

Про це у середу під час прес-конференції у Києві заявляє начальник Укргiдрометцентру Микола Кульбіда, передає Інтерфакс.

"Суттєвого зростання температури слiд очiкувати в другiй половинi мiсяця, коли в деннi години максимальна температура в усiх регiонах України пiднiметься до позначки 22-27, мiсцями 29 градусiв. Але позначки в 30 градусiв ми не очiкуємо", - сказав він.

Говорячи про нинiшню погоду, Кульбіда зазначив, що перiод прохолодної погоди в Українi досить швидко закiнчиться, i з 8 травня на територiї країни температура почне пiдвищуватися, зокрема у захiдних регiонах.

"Це пiдвищення буде на тлi циклонного характеру погоди, тому супроводжуватиметься опадами у виглядi дощу з грозовими явищами", - сказав вiн.

Вiн повiдомив, що аналогiчною погода буде i в червнi, вiдзначивши, що ймовiрнiсть дуже високої температури мінімальна. Кульбiда зазначив, що вдень очiкується температура +20-25, вночi +10-15.

За його словами, у травнi i червнi "сухих перiодiв" буде мало, при цьому лiто мине в помiрному температурному режимi.

"Ймовiрнiсть досить високих температур, якi сягатимуть 30 i навiть 35 градусiв, у цьому мiсяцi (травень-червень) залишається. Найiмовiрнiше, повторення торiшнього характеру погоди очiкувати не слiд, оскiльки тут все-таки був для України надзвичайно рекордний рiк за температурним режимом. Такi ситуацiї не можуть повторюватися щороку", - запевнив Кульбiда.

Реклама:

Головне сьогодні