Тест

Дніпропетровський священик вирішив пожити серед канібалів

Низку незвичайних подорожей запланував для себе настоятель дніпропетровського Храму ікони Божої матері Іверської батько Микола.

До кінця літа він відправиться з науковою експедицією Національної Академії Наук у далекі джунглі Папуа-Нової Гвінеї (Південно-Східна Азія), де досі мешкають племена канібалів.

"Я туди не братиму жодної зброї, оскільки та територія є етнозаповідником Папуа-Нової Гвінеї зі спеціальним статусом - при в'їзді в цей заповідник у прилеглій поліцейській ділянці треба підписати спеціальний документ, в якому я відмовляюся від претензій до місцевої поліції і сам несу відповідальність за своє життя. В іншому випадку мене туди просто не пустять. Завдання експедиції - вивчення побуту і культури цих племен", - говорить отець.

Священнослужитель також зауважив, що, крім усього іншого, у нього є і свій особистий інтерес у цій подорожі, пише Сегодня.

"Нещодавно я прочитав, що серед цих племен вже майже 30 років живе якийсь англійський місіонер, який коли-то був дуже успішною людиною, але потім залишив усі свої справи. Мені дуже цікаво було би поспілкуватися з цією людиною", - говорить отець Микола.

А наступного року священик планує відправиться до Антарктиди на українську полярну станцію "Академік Вернадський".

"Там у нас заплановано ціла низка заходів з вивчення океану та клімату. Я захоплююся дайвінгом, тому такі наукові експедиції теж представляють для мене інтерес. А звідти у нас запланований переліт від Південного до Північного полюсу", - розповів отець Миколай.