Київ лідирує в Україні за рівнем якості життя

— 6 травня 2011, 11:06

В ході дослідження, проведеного в рамках розробки Стратегії розвитку Києва до 2025 року, респонденти відповідали на питання, які характеризують стан справ у таких секторах як транспорт та транспортна інфраструктура, інженерна інфраструктура, управління містом, охорона здоров'я, соціальне забезпечення та безпека, екологія та навколишнє середовище.

На думку опитаних, найнижчі оцінки отримали транспортна та інженерна мережа, які дуже зношені. Також респонденти зазначили, що рівень місцевого самоуправління та забезпечення охорони здоров'я у Києві досить низький, повідомляє Українська правда. Київ з посиланням на прес-службу КМДА.

Водночас екологічна ситуацію у Києві є кращою. Так, відповідно до проведеного аналізу, в місті рівень викидів, що забруднюють атмосферу, - найнижчий серед порівнюваних міст. Окрім того, більшість респондентів наголосили, що наразі Київ є відносно безпечним для життя містом.

Також у дослідженні зазначається, що науковий потенціал, розвинена мережа освітніх закладів та високий рівень освіти мешканців столиці можуть стати конкурентними перевагами міста.

На думку учасників Консорціуму із розробки Стратегії розвитку Києва до 2025 року, зазначені проблеми не є унікальними, із більшістю з них східноєвропейські столиці зіштовхнулися ще 10-15 років тому, та наразі вони розв'язали ці проблеми.

Тому сьогодні перед Києвом стоїть завдання проаналізувати досвід провідних країн світу, розробити, із урахуванням власної специфіки, шляхи вирішення зазначених проблем.

Реклама:

Головне сьогодні