У касах почалась квиткова лихоманка

— 1 червня 2011, 11:49

Починається сезон відпусток і у залізничних касах почалася "спекотна" пора - сотні людей, бажаючих виїхати до моря, щоденно штурмують заповітні віконця.

Свою роль в ажіотажі грає інтернет, де раз у раз з'являється сенсаційна інформація, мовляв, квитків на південь уже нема.

"Поки що є квитки навіть на найпопулярніші літні напрямки - Крим і Одесу, - розповіли в одній з кас центрального залізничного вокзалу. - В одеському напрямку частіше запитують купе. А до Криму більше беруть плацкартні місця".

Що стосується інформації на сайті "Укрзалізниці", то, як виявилося, на Крим купейних місць майже немає. До прикладу, на 4 червня на популярний поїзд № 12 до Сімферополя квитки розібрали, на № 40 "Київ-Севастополь" залишилися тільки верхні полиці плацкарту, але поки вільно можна купити будь-які місця в плацкарті поїзда № 282 "Київ-Сімферополь".

Через три тижні, на 25 червня - у поїзді № 12 залишилися тільки плацкарти, одне купе і три СВ, в № 40 - тільки плацкарти, а на № 282, що приїжджає в Сімферополь аж о 13.30, квитків поки багато.

За словами касирки, зараз найбільш активно беруть квитки на кінець червня - початок липня, коли море вже достатньо прогріється. А оскільки придбання проїзних документів здійснюється за 45 діб до відправлення поїзда, то справжній ажіотаж і кілометрові черги в "Укрзалізниці" очікують через тиждень-другий - коли люди почнуть купувати проїзні на кінець липня - початок серпня.

Квиткових спекулянтів, які продають дефіцитні квитки втридорога, тепер дійсно складніше вирахувати, ніж раніше. За словами одного з них, зараз у нього рідко беруть квитки: мовляв, "спекотна" пора почнеться через пару тижнів.

Нагадаємо, з 29 травня "Укрзалізниця" запустила 109 "літніх" поїздів. З них 77 - у кримському напрямку. Час пересування деяких складів скорочено. Так, на 2 години "урізали" час у дорозі потягу № 12 "Київ-Сімферополь" (раніше відправлявся о 17.50, прибував о 8.50, а тепер - виїжджає зі столиці о 18.55 і прибуває о 7.55), потяг № 40 "Київ-Севастополь" - майже на півгодини (раніше - 12.53 і 6.15, стало - відправлення в 13.12, прибуття о 6.10).

Розклад потягів, що рухаються до Одеси, не змінився.

За матеріалами Сегодня.

Реклама:

Головне сьогодні