Діти-злочинці крадуть тисячі мобільних телефонів на рік

— 1 червня 2011, 12:00

В Україні стали виявляти більше злочинів, скоєних дітьми (до 18 років). Про це повідомила заступник начальника Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Уляна Котлярова, пише "Сегодня ".

На думку Котлярової, це відбулося через те, що змінилися суми крадіжок, за які настає кримінальна відповідальність. Якщо раніше кримінально карали за злодійство на суму близько 900 гривень, то тепер - на суму близько 90 гривень.

Відповідно, міліції доводиться розшукувати більше злодіїв, а серед них чимало саме дітей і підлітків.

Як підрахували в МВС, саме крадіжки лідирують серед "дитячих" злочинів (70% із загального числа), за ними в "чорних лідерах" - грабежі, розбої та хуліганство. При цьому в МВС порівнюють, що, наприклад, в 2009 році діти "нагрішили" близько 15 тисяч разів, а минулого - на 2 тисячі більше. Чужі речі вони викрадали майже 6 тисяч разів: у лідерах - мобільні телефони (близько 1000 крадіжок на рік). Їх найчастіше крадуть діти і у дітей.

А щоб підлітки зовсім не розійшлися, МВС водить найвідчайдушніших слідчими ізоляторами, щоб на реальних прикладах показати, яким можуть бути наслідки. У цьому році підопічних "дитячої міліції" також стали водити на екскурсії до райвідділу, криміналістичних, кінологічних центрів.

А щоб попередити дитячу проституцію, міліціонери вже три роки шлють батькам малолітніх путан "листи щастя", в яких повідомляють мамам і татам, що їх дочка торгує собою. У МВС кажуть, що тільки тепер їх "листування" дала свої плоди - рівень дитячої проституції знижується.

Писати листи батькам "нічних метеликів" придумали столичні міліціонери після того, як спіймали чергову велику партію путан на Окружній у столиці. Нібито одна із затриманих дівчаток назвалася донькою міліціонера, після чого київські правоохоронці вирішили попередити колегу про заняття дочки.

Реклама:

Головне сьогодні