Новозеландських ув'язнених відучують від куріння за допомогою морквини

— 1 червня 2011, 12:54

В рамках антитютюнової кампанії в тюрмах Нової Зеландії ув'язненим почали видавати моркву замість сигарет, повідомляє ІА "Українські новини" із посиланням на місцеві ЗМІ.

Відповідна тактика боротьби з курінням передбачена директивою, розісланою у в'язниці Департаментом виправних установ Нової Зеландії.

Згідно з документом, кожному ув'язненому курцеві слід видавати по дві морквини на день, причому кожна з них повинна бути розрізана на 16 скибочок. Скибочки мусять бути однакові за формою і розміром "наскільки дозволяють наші можливості", зазначається у директиві.

Як передбачається, жування морквяних скибочок дасть змогу полегшити ув'язненим відмову від сигарет напередодні повної заборони на куріння, яка набуває чинності у виправних установах Нової Зеландії з 1 липня поточного року.

Коментуючи ініціативу тюремного відомства, президент Асоціації працівників виправних установ Нової Зеландії Бівен Хенлон зізнався, що спочатку сприйняв повідомлення про заміну сигарет морквою як жарт. Втім, потім Хенлон змінив свою думку. "Коли є, що покласти в рот, вони не будуть тягнутися до сигарети", - повідомив він, додавши, що морква - більш здорова альтернатива палінню ніж, наприклад, льодяники.

Продаж сигарет та інших тютюнових виробів заборонено в тюрмах Нової Зеландії минулого тижня. Протягом попередніх декількох місяців більшість з 5700 новозеландських ув'язнених почали отримувати нікотинові пластирі.

Як повідомлялося раніше, у травні в'єтнамська влада заборонила співробітникам Народної поліції носити сонцезахисні окуляри. Також поліції тепер забороняється розмовляти між собою на абстрактні теми, курити, а також тримати руки в кишенях під час виконання службових обов'язків.

Реклама:

Головне сьогодні