Буддисти побудують в Луганську першу в Україну ступу Просвітлення

— 1 червня 2011, 13:49

Згідно з проектом, будівля буде перебувати поряд з діючим буддійським центром і майбутнім музеєм східного мистецтва в парку в центрі міста.

Ступа Просвітлення в Луганську буде першою ступою лінії Карма Каг'ю тибетського буддизму в Україні і першою подібною спорудою в Луганську.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна " повідомила прес-секретар Релігійного Центру українського об'єднання буддистів школи Карма Каг'ю Вікторія Онищенко.

"Ми сподіваємося, що Ступа і парк навколо нього буде не лише приємним місцем для відпочинку, але і залучить у наше місто туристів з усіх міст України, а також з інших країн. Це принесе Луганську славу гостинного, відкритого і толерантного до всіх культур і релігій міста ", - розповіла Аліна Федченко, президент Луганського буддійського центру Алмазного шляху Карма Каг'ю.

Вона також відзначила, що в багатьох країнах подібні споруди вносяться в туристичні довідники як пам'ятники, гідні для відвідування.

Інший представник буддистської громади підкреслив, що длябуддистів Ступа — це місце паломництва.

"Сила Ступи така, що якщо навіть ми не знаємо про її існування, але спокій і мудрість, які вона випромінює, будуть допомагати кожному приймати правильні рішення, уникати шкідливих і руйнівних вчинків, здійснювати більше корисних дій. Так, що Ступа - це подарунок для всіх. До того ж, у неї закладаються реліквії, покликані збільшувати добробут людей, їх багатство, здоров'я і довголіття ", - відзначив координатор проекту в Луганську Олександр Рибін.

Будівництво музею, парку та Ступи буддисти збираються проводити за власні кошти.

Релігійний Центр українського об'єднання буддистів школи Карма Каг'ю становить найбільшу в Україні буддійську організацію, яка об'єднує 20 буддистських центрів і груп по всій країні. Луганський буддійський центр Діамантового шляху Карма Каг'ю починався в 1994 році з невеликої групи практикуючих. У 1997 році Центр отримав офіційний статус релігійної організації.

Як відомо, ступи - це монументи, що сприяють збереженню світу. Це архітектурні споруди, які символізують Просвітлення Будди. Перші ступи були побудовані тисячоліття тому в Азії.

Буває 8 видів Ступ, в Луганську буде побудована Ступа Просвітлення, або Ступа перемоги над усіма перешкодами. Своєї зовнішньої формою така Ступа символізує п'ять першоелементів: квадратна частина - першоелемент землі, кругла частина (ваза) - води, трикутна частина (Кільця) - вогню, півмісяць вгорі - повітря, а сонце - простір. Пізнання чистої форми цих п'яти першоелементів означає пізнання п'яти чистих аспектів тіла, мови та розуму.

Реклама:

Головне сьогодні