Нову Зеландію трясе. Фото

— 13 червня 2011, 22:17

Про це з посиланням на Геологічну службу США (USGS) повідомляє ТСН. Десять людей отримали травми.

Одразу після першого підземного поштовху люди почали вибігати з будинків і офісів, практично всі торгові майданчики і установи міста були евакуйовані.

За словами місцевих жителів, вони чули як тряслися конструкції будівель і скрипіли дерева під час землетрусу. На даний момент медична допомога надана десятьом мешканцям Крайстреч.

Перший землетрус магнітудою 5,2 стався о 13.00 за місцевим часом. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 9 кілометрах на південний схід від міста Крайстчерч. Осередок землетрусу залягав на глибині 11 кілометрів.

Менш ніж через 1,5 години після перших підземних поштовхів в цьому ж регіоні було зафіксовано новий потужний землетрус магнітудою 6,0. Епіцентр підземних поштовхів, зареєстрованих о 14.20 за місцевим часом, знаходився в 13 кілометрах на північний схід від міста Крайстчерч. Осередок землетрусу залягав на глибині 9 кілометрів.

Ще через 20 хвилин було зафіксовано третій землетрус магнітудою 4,6. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 11 кілометрах на схід від міста Крайстчерч. Осередок землетрусу залягав на глибині 12,5 кілометра.

Місто Крайстчерч на острові Південний в Новій Зеландії був практично зруйнований при руйнівному землетрусі магнітудою 6,3, який відбувся в безпосередній близькості від міста наприкінці лютого цього року.

У місті було зруйновано багато будинків, центральний собор, кілька районів стали непридатними для проживання.

Економічний збиток, нанесений стихією, оцінюється в 15 мільярдів доларів. Прем'єр-міністр Джон Кі назвав землетрус "найбільш трагічною подією" в історії країни.

Реклама:

Головне сьогодні