В Україні стартує ЗНО

— 2 червня 2011, 10:45

В Україні об 11.00 розпочинається перша сесія зовнішнього незалежного тестування (ЗНО). Учні складатимуть тести з української мови та літератури.

У тесті представлені завдання з української мови та літератури. Завершує тест відкрите завдання з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Загальна кількість завдань у тесті - 61. На виконання всіх завдань тесту абітурієнтам відведено 3 години.

Наступні тести випускники здаватимуть з іноземної мови (6 червня) та математики (8 червня). 10 червня писатимуть тести з російської мови, 14 червня - з біології, 16 червня - з історії України, 20 - з фізики, 22 червня - з географії, 24 червня - з хімії.

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що в день тестування кожен майбутній абітурієнт повинен мати при собі документи, які необхідно пред'явити на вході до пункту тестування:

- документ, що засвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження, серія й номер якого зазначені в Сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання);
- сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання;
- запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

У разі непред'явлення зазначених вище документів абітурієнт не будете допущений до пункту тестування.

Також бажано взяти з собою дві-три капілярні чи гелеві ручки з чорнилом чорного кольору та маленьку прозору пляшку з питною водою, радить центр оцінювання якості освіти.

Громадська організація ОПОРА розпочинає кампанію громадського моніторингу за ЗНО. Організація вже зареєструвала 463 спостерігачі у відповідних регіональних центрах оцінювання якості освіти.

Покриття пунктів тестування коливається від 25 до 75%, що залежить від популярності предмету серед абітурієнтів. Найбільш масові тестування будуть під більш пильним моніторингом.

Кожен зі спостерігачів щоразу надсилатиме звіти щодо належного дотримання процедур у пунктах, можливих порушеннях та позаштатних ситуацій. Крім того, представник організації працюватиме в апеляційній комісії Українського центру оцінювання якості освіти.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні