Китайський підліток продав нирку, шоб купити iPad та iPhone

— 2 червня 2011, 16:50

Молодий чоловік продав нирку, а на виручені гроші в розмірі близько $ 3500 у перерахунку з юанів придбав в одноосібне користування свіжу версію планшета iPad і смартфон iPhone у білому корпусі.

Як зізнався підліток в інтерв'ю місцевому телебаченню, ідея зробити такий нерівноцінний обмін прийшла йому в голову під час перегляду Інтернет- реклами, де в обмін на готівкові гроші пропонувалося стати донором органів, передає Інтерфакс .

Зателефонувавши за вказаним в оголошенні номером, підліток зв'язався з агентом, який обіцяв виплатити за донорську нирку 20 тисяч юанів. Для операції підлітку довелося поторгуватися з агентом, виїхати в інше місто, де в клінічних умовах була зроблена хірургічна операція і виплачено винагороду в розмірі 22 тисяч юанів.

Весь гонорар молодий чоловік витратив на вищезазначену продукцію Apple.

Поява в будинку дорогих кібер-іграшок і нездужання, викликане ускладненнями після операції, стривожило мати дитини. Після допиту з пристрастю молодий чоловік показав рожевий шрам на тілі і розповів про те що скоїв.

За наполяганням матері було написано заяву в поліцію, але спроби сищиків знайти підприємців на ниві трансплантації органів опинилися марними: жоден з трьох телефонів агентів не відповідав. Перевірка в клініці, де проводилася трансплантація, змогла виявити лише те, що хірургічне відділення було орендовано на короткий час групою бізнесменів.

Про вчинок молодої людини повідомило центральне телебачення, що викликало шок в китайському суспільстві.

Реклама:

Головне сьогодні