Тест

Київські і донецькі геї відкрили власну церкву

У січні сексуальні меншини зареєструвалися в Мін'юсті. Щоправда, не як церква, а як громадська організація "Центр Святого сотника Корнилія".

У пошуках духовності українці нетрадиційної орієнтації знайшли єдиний можливий вихід - побудувати свою церкву, пише Kyiv Post.

На зібрання у столиці приходять 10-15 осіб, у Донецьку - до тридцяти осіб. Постійного приміщення у віруючих поки немає, тому служби проходять на природі чи вдома у прихожан.

На відміну від донецької, київська громада більш закрита. Віруючі - мовчазні, на контакт йдуть неохоче. Вони просять не називати їх імен, не вказувати адреси їх зібрань і не фотографувати - інакше їм не уникнути розправи.

Зі слів Володимира Пономаренка, лідера київської групи ЛГБТ, геям симпатизують священики основних християнських конфесій, включаючи Українські Православні церкви Московського і Київського патріархатів, а також греко-католиків.

Всупереч офіційній позиції їх церков, вони іноді навіть приходять на зустрічі ЛГБТ - християн. Проте уточнити, хто ці священики, Пономаренко відмовився.

В УПЦ КП церкви геїв - християн називають "спробою людей знайти компроміс з власною совістю".