Український професор готував хакерів для нападу на Google?

— 6 червня 2011, 14:39

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на The Guardian.

У цій школі Ланьцзянь, навчається до 20 тисяч учнів щороку, і заклад цей виглядає як величезна кухня і крамниця одночасно, бо готують тут переважно кухарів, перукарів.

Школа ця "прославилася" ще минулого року, коли була у числі підозрюваних в кібернападі на інфраструктуру Google, пов'язану з китайськими активістами у сфері прав людини.

Професійно-технічна школа Ланьцзянь є одночасно базою для підготовки програмістів для армії Китаю, і в Цзиньяні функціонує також радіорозвідувальне бюро китайської армії.

"Повідомлення, пов'язане з анонімними джерелами, близькими до розслідування кібератаки, натякало, що цей напад на пошту Google був пов'язаний із конкретним класом у Ланьцзянь, в якому викладав український професор. Це прослідковувалося під час атак до однієї з комп'ютерних адрес у комп'ютерному класі школи", - пише The Guardian.

Не виключено, йдеться у статті, що згадана школа в Цзіньяні використовується як прикриття для влади Китаю, і якщо "комп'ютери ці не будуть відкриті для розслідування, то буде важко щось визначити".

Реклама:

Головне сьогодні