У Лондоні з'явиться конкурент Оксфорда та Кембриджа

— 6 червня 2011, 16:45

Багатомільйонний грант на створення Нового гуманітарного коледжу (New College of the Humanities) в Блумсбері від приватних спонсорів отримав філософ Ей. Сі. Грейлінг.

За його задумом, новий навчальний заклад буде за структурою нагадувати американські коледжі вільних мистецтв, пише Лента.ру з посиланням на The Sunday Times.

До викладання вже залучено 14 "зоряних" британських професорів. Серед них - еволюційний біолог Річард Докінс, психолог-когнитивист Стівен Пінкера, історики Девід Кеннадайн і Ніал Фергюсон, генетик Стів Джонс, колишній оксфордський професор поезії Крістофер Рікс.

Заявки на навчання Новий коледж почне приймати з липня, а перший трирічний університетський курс стартує восени 2012 року.

У рік планується набирати по 375 студентів, їх навчатимуть англійської словесності, історії, філософії, економіці та юриспруденції. Студент буде вибирати один профіль в якості основного і два додаткових.

При цьому плата за навчання буде практично вдвічі перевищувати максимально можливу планку для державних вузів (дев'ять тисяч фунтів), а професора будуть отримувати на 25 відсотків більше від своїх колег з інших університетів.

Реклама:

Головне сьогодні