Стів Джобс представив новинку – iCloud

— 7 червня 2011, 10:45

"iCloud зберігає вашу музику, фото, додатки, календарі, документи тощо. За допомогою безпровідникового зв'язку він автоматично передає це все на ваші пристрої. Це найпростіший спосіб керувати вашим контентом. Тому що зараз цього не треба робити", - йдеться на сайті Apple Inc.

Новий сервіс, який почне працювати восени, повинен полегшити споживачам управління контентом. Він означає закінчення епохи, коли персональний комп'ютер був центром, з яким вручну синхронізувалися всі інші пристрої, сказав Джобс, виступаючи на конференції для розробників.

"Ми хочемо перемістити ваш цифровий хаб, центр вашого цифрового життя, в хмару", - цитує його Інтерфакс.

Користувачі отримають можливість безкоштовно зберігати на серверах Apple до 5 гігабайт інформації - без урахування музики, відео, придбаного через електронний магазин iTunes. Файли можна буде скачувати через будь-який з пристроїв Apple або комп'ютер (але не через мобільні пристрої інших виробників).

За $ 25 на рік користувачам буде запропоновано програму, яка дозволить їм завантажувати також музику з власних колекцій, незалежно від того, чи була ця музика куплена через iTunes.

Новий сервіс, який почне працювати восени, повинен полегшити споживачам управління контентом

Та у послуги є свої обмеження. iCloud зберігає фото до 30 днів, мобільні пристрої зберігають останні 1000 фото. Користувачі можуть зберігати лише 5 гігабайтів документів, а це менше, ніж пропонують деякі конкуренти, пише CNN.

iCloud заміщує старий продукт компанії Apple MobileMe, який коштував $99 на рік (нова послуга буде безкоштовною). Щоденне оновлення на iCloud відбувається автоматично, коли пристрій під'єднаний до інтернету через Wi-Fi.

Як додає CNN, і в Amazon, і в Google вже є такі "хмари" для зберігання інформації.

Крім того, компанія анонсувала нові версії своєї операційної системи (Mac OS X Lion з'явиться вже наступного місяця)

Реакція ринку на презентацію Apple була стриманою: акції компанії знизилися на 1,6% до $ 338,04. Багато хто чекав від компанії сюрпризу - на зразок оголошення про випуск нового iPhone.

Стів Джобс перебуває зараз на тривалому лікарняному, і він перервав його, щоб взяти участь у презентації. Глава Apple пішов на лікарняний на початку року.

Реклама:

Головне сьогодні