У селі можна дати дітям гарне виховання – дослідження

— 8 червня 2011, 13:52

Такі результати соціологічного дослідження "Соціально-економічний стан українського села", проведеного Інститутом Горшеніна.

Більшість сільських жителів (69,9%) вважає, що в їхньому селі можна дати дітям хороше виховання і захистити їх від негативного впливу.

Крім того, в їхньому селі можна жити безпечно (68,1%) і в сприятливих екологічних умовах (63,4%). Також, на думку сільських жителів, в селі є можливість зустріти кохану людину і створити щасливу сім'ю (62,2%), а крім того - зберегти здоров'я (56,9%).

При цьому переважна більшість жителів українських сіл (83,2%) відзначили, що в селі неможливо знайти гарну роботу. Крім того, на думку більшості респондентів (79,6%), в селі немає можливості зробити кар'єру, зайнятися бізнесом (65,0%), забезпечити собі та своїй сім'ї гідний рівень матеріального становища (64,7%), отримати хорошу освіту ( 62,0%).

Близько третини сільського населення вважає, що основними економічними джерелами існування села служать натуральне господарство (34,1%), заробітки населення в інших містах та населених пунктах (33,5%), а також сільське господарство (32,0%).

Також село сьогодні існує за рахунок торгівлі (16%), заробітків населення за кордоном (14,4%), завдяки приватному бізнесу (12,8%).

Кожен десятий сільський житель (10,5%) вважає, що село існує завдяки наближеності до великих міст, курортів і трасах. Також до джерел існування своїх населених пунктів жителі сіл віднесли державні підприємства промисловості, транспорту і зв'язку (4,2%), сферу послуг (2,5%), туристів, відпочиваючих або лікуються (1,5%).

Всеукраїнське дослідження "Соціально-економічне становище сучасного українського села" було проведене Інститутом Горшеніна з 28 березня по 15 квітня 2011 року.

Всього, відповідно до вибірки, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів у 123 селах розташованих у 24 областях України та АР Крим, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років.

Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -2,2%.

Реклама:

Головне сьогодні