Тримісячні малюки вміють відрізняти сумні голоси – вчені

— 1 липня 2011, 12:48

Науковці з двох університетів Лондону помітили, ділянки мозку, які відповідають за обробку емоцій, активуються інтенсивніше, коли дитина чує сумний голос.

"Одержані нами результати вказують на те, що скронева кора в дітей є зрілішою, ніж досі вважалося", каже представниця Університетського коледжу Лондону Евелін Мерк'юр.

"Це чудовий доказ того, що спеціалізовані зони існують в мозку на дуже ранніх стадіях розвитку", - говорить вона.

Результати дослідження опублікував журнал Current Biology, пише The Telegraph.

Імовірним поясненням цьому феномену може бути те, що людський голос є дуже важливим "соціальним ключем". Саме тому мозок дитини має здатність до його обробки вже на ранніх стадіях розвитку.

"Це може являти собою найперший крок у соціальній взаємодії та вивченні мови", - вважає представниця Королівського коледжу Лондону Енн Блейзі.

Під час експериментів за допомогою МРТ учені спостерігали за активністю мозку 3-7-місячних малюків, поки ті спали. Цей метод дозволяє виміряти інтенсивність кров'яного потоку в різних ділянках мозку, що є ознакою активності в них.

Це відкриття в майбутньому дасть змогу медикам точно визначати, чи страждатиме малюк у майбутньому від таких розладів, як аутизм, кажуть науковці.

Реклама:

Головне сьогодні