Apple напророкували крах

— 1 липня 2011, 13:45

Незважаючи на високі темпи зростання продажів і прибутку, високий рівень капіталізації та значні фінансові резерви, у формулі успіху Apple присутня помилка, яка може згубити компанію.

Про це заявив технічний експерт Пол Хокман, фахівець з великим досвідом роботи в ЗМІ, який в даний момент обіймає посаду технічного директора передачі Today телеканалу NBC, пише ТСН.

За словами Хокмана, Apple згубить її закрита екосистема. Мається на увазі, що магазини додатків перебувають під контролем Apple; в пристроях Apple використовуються операційні системи, які вона сама розробила; для роботи з мобільними пристроями компанія пропонує пропріетарне (те, що не відповідає критеріям вільного) ПЗ iTunes і так далі.

У такої моделі, як і у будь-який інший закритої системи, немає майбутнього, вважає фахівець. "Apple у великій біді. Вона сидить на скринях з грошима, але основою компанії є закрита система. Світ живих організмів і історія показують нам, що закриті системи не виживають", - заявив Хокман.

Закритість екосистеми Apple вже неодноразово піддавалася критиці, наприклад, коли компанія відмовлялася публікувати програми відомих постачальників (наприклад, веб-браузера Opera Mini, який з'явився в App Store з другої спроби), а також заборонила використовувати популярні технології, такі як Adobe Flash, тим самим прагнучи надати ринку зручні для себе контури.

Сама компанія вважає, що саме тотальний контроль Apple над своєю екосистемою і закрита операційна система власної розробки дозволили їй випустити нинішні успішні продукти, iPhone і iPad.

Реклама:

Головне сьогодні