У Відні обрали краще вино 2011-го року

— 1 липня 2011, 16:33

В австрійській столиці обрали найкраще вино міста. Їм стало червоне вино Pinot Noir Bellevue Reserve врожаю 2007-го року, яке отримало 5 балів з 5-ти у престижному конкурсі "Austria's best redwines 2011".

Нагородження власників виноробні Cobenzl пройшло в місцевій ратуші, куди зібралося сотні гостей з усіх куточків Австрії. Варто зазначити, що це вино вже вдруге цього року отримує високі нагороди. На австрійському конкурсі вин, який проходив навесні цього року, Pinot Noir отримало 8 золотих медалей.

Історія винного заводу почалася у 13-ому столітті. У 1774-ому році виноградники були продані графу Йогану Філіпу Cobenzl. Граф дуже любив гарну архітектуру, тому на території маєтку були зведені парк і замок. Наприкінці 20-го століття власники виноробні Cobenzl стали активно висаджувати нові виноградні лози та нарощувати виробництво червоних вин.

Традиційно, в господарстві роблять акцент на вина з місцевих сортів, такі як Грюнер Вельтлінер, Цвайгель, Wiener Gemischte Satz. Однак, на виноробні роблять вина і з міжнародних сортів: Піно Нуар, Піно Блан, Рислінг. Унікальний мікроклімат і близькість Дунаю роблять вина господарства дуже витонченими.

Реклама:

Головне сьогодні