Князь Монако одружився. Фото

— 3 липня 2011, 17:18

Цивільна церемонія одруження князя Монако та Чарлін Віттсток відбулася у Тронному залі королівського палацу. 53-річний Альберт був вбраний у темний костюм, а його 33-річна обраниця одягла блакитний костюм та діамантові сережки, пише People .

Весільні урочистості, за попередніми оцінками, обійшлися у понад 65 мільйонів доларів. Святкування почалися ще у четвер з громадського концерту відомого гурту "The Eagles". А п'ятнична церемонія продовжилася нічним прийомом у Monaco Port, де мав "правити бал" ікона синтетичної поп-музики Жан-Мішель Жарр.

Вже 2-го липня до вівтаря Віттсток під руку вів її батько, пише People .

Чарлін була вбрана у сліпучо білу шовкову сукню від Giorgio Armani Privé із довгим шлейфом та довгою вуаллю. Сукня була розшита квітами, прикрашеними золотистими камінчиками та кристалами Swarovski перламутрових і золотавих відтінків.

Водночас князь Альберт був вбраний у кремову літню форму палацової варти, а на його грудях були закріплені три медалі, в тому числі французький орден Почесного легіону та орден Грімальді.

Через те, що на князівське весілля було запрошено чимало гостей, церемонія відбулася у внутрішньому подвір'ї королівського палацу князя, а не у соборі, де його батьки Реньє III і Грейс Келлі обмінялися клятвами у 1956 році.

Коли Альберт, підморгнувши, одяг обручку на палець Чарлін, наречена розслаблено посміхнулася. Закохані обмінялися клятвами французькою мовою, яку Віттсток протягом місяця інтенсивно вивчала у Французькому Інституті (Institut de Français).

Після того, як молодята вийшли з палацу, вони всілися у свій "Lexus" і поїхали у крихітну каплицю Святої Девоти. Саме там, за традицією, принцеса залишає свій весільний букет. У каплиці Чарлін піддалася емоціям і, втративши самовладання, почала схлипувати.

У суботу ж на католицькому традиційному весіллі князя чекали на представників королівських династій Іспанії, Швеції, Лесото, Франції, Німеччини та Бельгії, президентів Франції, Ісландії, Ірландії, Лівану, Мальти, Німеччини та Угорщини, зазначає The Associated Press.

Повідомляється також, що свій медовий місяць князь Альберт та його новоспечена дружина проведуть у Південній Африці, звідки родом Чарлін

Це весілля вже називають найгучнішою подією у Монако з 1956-го року, коли шлюб брали батьки Альберта, князь Реньє та актриса-красуня Грейс Келлі.

Нагадаємо, незадовго до весілля здійснялися чутки, буцімто Чарлін покинула Альберта.

Пара познайомилася у 2000 році у Монако, а зустрічатися майбутнє подружжя почало у 2005 році.

Для князя Альберта це шлюб із Віттсток - перший, хоча він і має двох позашлюбних дітей. У 2005-му році Альберт ІІ офіційно визнав свого сина від стюардеси, а за рік - 18-річну доньку, що мешкає у Каліфорнії.

Фото з сайту fastflip, а також стоп-кадри з "BBC" і фото Reuters з сайту The Star

Реклама:

Головне сьогодні