Стінг скасував концерт у Казахстані, аби не підтримувати владу

— 4 липня 2011, 11:14

Про це зазначено на офіційному сайті співака.

Причиною скасування концерту є незадовільний стан працівників нафтової галузі, їхніх керівників і представників, а також громадських організацій, які з ними працюють.

"На думку Amnesty International, присутність співака в Астані буде трактуватися як схвалення дій адміністрації президента і точно буде суперечити усьому тому, що він відстоював останні сорок років, поки підтримував боротьбу Amnesty з порушенням прав людини", - йдеться у повідомленні.

Відтак Стінг вирішив не брати участь у святкових заходах з приводу Дня Міста Астани.

"Робітники нафтогазового сектора Казахстану та їхні сім'ї потребують нашої підтримки. Потрібна також підтримка в міжнародних ЗМІ заради змін на краще", - прокоментував Стінг скасування концерту.

Раніше правозахисна організація Amnesty International розповсюдила інформацію про погіршення ситуації із страйкуючими працівниками нафтогазової галузі країни. З кінця травня вони проводять голодування, вимагаючи підвищення зарплати і поліпшення умов праці.

У Мангістауської області вони в червні пікетували будівлю обладміністрації й намагалися перекрити дороги. Деякі в результаті були звільнені, додає Эхо Москвы.

Як відомо, 7 липня в Україні відбудеться концерт Стінга, на якому він виступить разом у супроводі Національного симфонічного оркестру України

Реклама:

Головне сьогодні