"ВКонтакте" видала дані своїх користувачів-"піратів"

— 4 липня 2011, 13:25

Соціальна мережа "ВКонтакте" добровільно запропонувала залучити до відповідальності своїх користувачів за розміщення піратського контенту.

Під час розгляду справи з Gala Records / EMI, яка раніше подала на соцмережу до суду за порушення авторських прав, представники "ВКонтакте" передали звукозаписній компанії IP-адреси користувачів, які розміщують на сайті піратський контент.

Соцмережа "видала" інформацію про близько десятьох своїх користувачів, пише "КоммерсантЪ".

"За їхньою версією, саме вони завантажували спірний контент. Позиція "ВКонтакте" полягає в тому, що вони є майданчиком і самі нічого не завантажують. Тобто відповідати за неліцензійний контент мають безпосередньо ті, хто його завантажив. В результаті ми отримали дані про користувачів, яким, на думку представників "ВКконтакте", ми і повинні пред'явити позови", - розповіла заступник гендиректора Gala Records / EMI Ольга Кім.

При цьому паспортні дані, які вимагали в Gala Records, "ВКонтакте" надавати відмовилися, посилаючись на закон "Про захист персональних даних".

У Gala не хочуть судитися з користувачами - по-перше компанія стверджує, що не зможе вирахувати їх за IP-адресами. По-друге, на думку Кім, рядові "пірати" не заробляють, на відміну від "ВКонтакте", на неліцензійному контенті.

Нагадаємо, на початку цього року лейблу "Нікітін" вдалося домогтися порушення кримінальної справи проти одного з користувачів "ВКонтакте".

Реклама:

Головне сьогодні