Рада скасувала техогляд та довіреності

— 5 липня 2011, 12:14

Верховна Рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів.

За відповідний законопроект проголосували 262 депутати.

Від проходження обов'язкового техконтролю звільняються легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім автомобілів таксі та тих, що використовуються у комерційних цілях).

Також звільняються від обов'язкового техогляду мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби - незалежно від строку експлуатації.

Крім того, від техогляду звільнені легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них - зі строком експлуатації до двох років.­

Водночас звільнення від технічного контролю не стосуватиметься транспортних засобів, що використовуються для автомобільних перевозок людей, вантажів, зокрема, небезпечних.

Легкові автомобілі, що використовуються у комерційних цілях, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тон, причепи до них зі строком експлуатації понад два роки­ мають проходити техогляд кожні два роки.

Вантажні автомобілі вантажопідйомністю більше 3,5 тон, причепи до них та автомобілі таксі незалежно від строку експлуатації проходитимуть техогляд щорічно, а автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації - двічі на рік.

Крім того, скасовано обов'язок водія, якщо він не є власником транспортного засобу, мати при собі нотаріально посвідчену довіреність на право керування таким автомобілем.

Також скасовано вимогу для водіїв автомобілів, що здійснюють транспортні перевозки, щодо обов'язкової наявності дорожнього (маршрутного) листа і документів на вантаж.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні