Названо незвичайні винні регіони

— 6 липня 2011, 13:03

Сучасне виноробство вже давно стало багатоформатним і різноманітним, і якщо мова заходить про винну географію, то більшість споживачів згадують про Францію, Італію та Аргентину, хоча в цьому списку є ряд і інших надзвичайних регіонів.

Тайланд - країна, що відрізняється жарким і вологим кліматом, який не зовсім підходить для вирощування винограду. Проте, навіть тут місцеві жителі вирощують лози на, так званих, "плавучих" виноградниках, які розташовані в Долині Муссон, повідомляє видання Drinktime.

Саме вода охолоджує виноград, з якого потім виробляють легкі фруктові вина на виноробні Siam Winery, яка є найбільшим винзаводом у країні. Річний обсяг виробництва - понад 300 тис. пляшок.

Ліван - країна, яка ніяк не асоціюється з виноробством, і тим не менше, на її території розташовано знамените Шато Мусар неподалік від Бейрута в долині Бекаа. На виноробні виготовляються ароматні вина з суміші різних сортів винограду, в основному з Каберне Совіньон, Гренаш і місцевих сортів Obeideh, Merwah Cinsault і Каріньян. Незважаючи на тривалі військові дії, що відбуваються в країні, виноробня працює і щороку випускає цікаві і досить характерні вина.

Патагонія - країна, що має самі південні виноградники в світі. У Патагонії є два відомих винних району - Ріо-Негро і Неукен. З винограду роблять цікаві червоні та білі вина. Найзнаменитіші виноробні - Bodega del Fin del Mundo і NQN, що випускають досить якісні купажі. Ці два винзаводи вже не раз отримували різноманітні нагороди за внесок у розвиток виноробства в Патагонії.

Єгипет - дуже несприятливий край для виноградарства, хоча до наших днів дійшли відомості про те, що стародавні єгиптяни виробляли і вживали вино ще в 5400 р. до н.е. Однією з найсучасніших виноробень цієї країни є Sahara Vineyards, виноградники якої розташовані в пустелі. На них вирощується 16 червоних сортів винограду і 14 білих.

Канада. Найзнаменитіше вино цієї країни - крижане "icewine", яке виготовляється із заморожених ягід. Збір врожаю відбувається вночі і тільки вручну, причому обов'язковою умовою є наявність рукавичок на руках працівників, щоб тепло їх рук не розтопило кригу на ягодах. Це вино настільки шанується у Канаді, що в січні місяці щорічно проводяться грандіозні фестивалі айсвайна, на які з'їжджаються тисячі туристів з усього світу.

Реклама:

Головне сьогодні