Складено список місць, де туристам заборонено роздягатися

— 6 липня 2011, 15:39

Туристичний портал HolidayCheck.de склав список курортів, де туристам заборонено з'являтися в оголеному вигляді. Поява у купальнику за межами пляжу у деяких європейських країнах може дорого коштувати туристу, пише Еuromag.ru.

Про прогулянку вулицями Барселони у купальнику можна лише мріяти. Місцева влада вважає, що напівоголені туристи не вписуються в загальну панораму старої частини міста - головної вулиці Рамбла, готичного кварталу і знаменитого собору Саграда Фамілія. Тому там введено заборону на "оголення в громадських місцях". Тому, хто захоче прогулятися містом в купальному костюмі, загрожує штраф у розмірі 300 євро.

А у невеличкому італійському місті Кастелламмаре-ді-Стабія, що знаходиться недалеко від Неаполя, заборонено носити міні-спідниці. На твердження про те, що така заборона здається дивною у країні - батьківщині Казанови і Амура, голова міста Луїджі Боббіо відповідає: "Ми тут все ж не на Майорці". Порушення заборони на носіння коротких спідниць карається штрафом в 500 євро.

А от мешканців французького острова Корсика - батьківщини Наполеона - обурюють жінки, що засмагають топлес. Якщо пильний корсиканець помітить на міському пляжі жінку з оголеними грудьми, її буде оштрафовано на 150 євро.

У Ватикані туристам заборонено з'являтися з відкритими плечима і оголеними ногами. Тобто носити короткі спідниці та шорти. Раніше ця заборона поширювався тільки на місця поховань, що знаходяться у Ватикані, тепер правило діє на всій території міста-держави. Хвацькі підприємці вже зробили на цьому бізнес, продаючи туристам одноразові штани з паперу за 1 євро.

Заборону на роздягання введено і в швейцарському кантоні Аппенцелль, що став місцем паломництва для прихильників "єднання з природою". Одного разу мешканці регіону були шоковані, побачивши абсолютно голих туристів з рюкзаками на плечах і похідною тростиною. Це і стало причиною введення нового правила для приїжджих, що забороняє появу в оголеному вигляді в громадських місцях. Порушення заборони карається штрафом в розмірі 200 швейцарських франків (163 євро).

Роздягатися туристам заборонили і на пляжі Пальм-Біч на Лазурному Березі Франції, колись популярному серед нудистів. Власник яхт-клубу, розташованого недалеко від пляжу, хотів захистити своїх учнів від споглядання оголених тіл і звернувся в поліцію. Тепер за появу в оголеному вигляді туристам доведеться сплатити штраф на невелику суму - 11 євро. Однак якщо відпочиваючий порушить заборону ще раз, йому загрожує ув'язнення.

Втім, не скрізь в Європі, за винятком нудистських пляжів, діє повна заборона на роздягання. В сицилійському Палермо, наприклад, дозволяється оголятися, але тільки жінкам. Представникам сильної статі роздягатися догола в Палермо заборонено.

Реклама:

Головне сьогодні