На дорогах США з'явився літаючий автомобіль. Фото

— 6 липня 2011, 17:23

Міністерство транспорту США видало дозвіл на використання першого літаючого автомобіля на дорогах країни. Terrafugia Transition може літати, як звичайний легкомоторний літак. Крім того, склавши крила, він може їхати по шосе, пише Вести.ru.

Щоб дати зелене світло високотехнологічному диву, чиновникам довелося зробити для Transition два винятки. Машині-літаку дозволили замість стандартного автомобільного безпечного скла використовувати легкий прозорий полікарбонат. Крім того, апарату дозволили використовувати нестандартні для наземних транспортних засобів шини.

Компанія Terrafugia, заснована в 2006 році групою випускників Массачусетського технологічного інституту, обіцяє почати продаж свого універсального транспортного засобу наприкінці 2012-го року. За приблизною оцінкою, апарат коштуватиме близько 200 тисяч доларів.

Зарезервувати для себе екземпляр можна вже зараз, сплативши 10 тисяч доларів. Зрозуміло, що для управління потрібні не тільки посвідчення водія, але і ліцензія на керування легким літаком.

Максимальна дальність польоту Transition складає 790 кілометрів, крейсерська швидкість у польоті - 172 км / ч, витрата палива в повітрі - 20 літрів на годину, а на шосе - 6,7 літра на 100 кілометрів. У кабіні розмістяться двоє - пілот і пасажир.

Реклама:

Головне сьогодні