Росіянина в Китаї засудили до страти

— 7 липня 2011, 12:10

У Китаї громадянин Росії засуджений до смертної кари за спробу провезення наркотиків.

Про це повідомив завідувач консульським відділом російського посольства в Пекіні Леонід Ігнатенко, якого цитує Бі-бі-сі. Вирок був винесений наприкінці червня з відстрочкою виконання на два роки.

За словами Ігнатенка, засуджений чоловік, прізвище якого не називається, намагався провезти до Китаю з держави Центральної Азії в травні минулого року 2,8 кг героїну. Його затримали на місці злочину в аеропорту адміністративного центру Сіньцзян-Уйгурського автономного району міста Урумчі.

За китайським законодавством, смертний вирок з відстрочкою може бути замінений на довічне ув'язнення або тривалий термін тюремного ув'язнення за умови глибокого усвідомлення засудженим своєї провини і його бездоганної поведінки.

Як повідомив Леонід Ігнатенко, співробітники консульського відділу виїжджали в Сіньцзян і зустрічалися з засудженим.

За контрабанду наркотиків в КНР суворо карають. За зберігання 50-ти і більше грамів наркотичних речовин, порушникам загрожує покарання від 15-ти років в'язниці до довічного ув'язнення або смертного вироку.

У квітні минулого року, незважаючи на заклики японської влади утриматися від виконання смертного вироку, за подібне порушення закону в Китаї було страчено чотири громадянина Японії.

За останні 10 років від афганського героїну тільки в Азії померло близько одного мільйона осіб.

Реклама:

Головне сьогодні