Найрозумніші випускниці країни живуть у Львові і в Києві

— 7 липня 2011, 17:39

Ці випускники, точніше, випускниці, набрали максимум - 600 балів - з трьох предметів тестування. Що стосується підсумків по одному предмету, то на максимальні 200 балів написали близько півтисячі тестів.

Найбільше "двухсотників" дали Київ, Львівська та Івано-Франківська області. Ще більше 2200 учасників тестів подали апеляції. Розглянувши чверть заяв, 62 школярам підвищили результат. Завдяки чому з'явився ще один "двухсотник".

Всього цього року для участі у ЗНО зареєстровано 257 157 осіб, пише Сегодня.

Так, лідерами ЗНО, які набрали 600 балів, стали львів'янки Марта Хомин та Ірина Семенюк, а також киянка Катя Гріцайчук.

Обидві львів'янки - випускниці Львівського фізико-математичного ліцею. Марта Хомин набрала максимуми з "мови" та літератури (обов'язковий для всіх тест), англійської та математики. Зазвичай доводити теореми і вирішувати складні завдання прерогатива хлопчаків, але Марта дає фору сильній статі.

Дівчина подаватиме документи на механіко-математичний та економічний факультети. А якщо пройде на обидва, віддасть перевагу менш престижний математичний.

"Любов до точних наук у мене від батьків. Мама - математик, а тато фізикою займається", - зізнається вундеркіндша.

Чотири роки тому Хомин також прославилася як кращий знавець української мови. Тоді ще семикласниця перемогла на міжнародному конкурсі імені Яцика, фото львів'янки у вишиванці облетіло весь інтернет. Але дівчинка Всесвітню павутину не шанує: каже, що її немає ні "Вконтакте", ні в іншій соцмережі. Краще, мовляв, спілкуватися наживо.

Її ровесниця Іра Семенюк вчилася у паралельному класі з хіміко-біологічним ухилом, дівчинки - приятельки. Іра хоче вчитися на лікаря. В її родині докторів немає: мама викладає економіку у вузі, тато - інженер. Хоча дівчинка обожнює біологію, тварин вдома не тримає:

"У мене навіть рибки загинули, не прижилися", - зізналася вона.

Окрім навчання Іра серйозно займається академічним вокалом і ходить на волейбол.

"Співаю арії та романси. Коли вдома застілля, приємно розважити рідних співом - не тільки ж їсти", - посміхається Іра.

А от киянка Катя Гріцайчук - гуманітарій. Випускниця школи № 20 на Оболоні "взяла" 600 балів з української, французької та історії. Мама дівчини Надія Василівна розповіла нам, що була впевнена в успіху дочки:

"Це дочка переживала перед тестами. Але я бачила, як їй легко дається навчання. У неї ж чудова пам'ять!".

За її словами, світ Каті не обмежується тільки навчанням - школярка ходила на танці і навіть на теквондо. Зараз Катя в Парижі - виграла конкурс на кращий твір французькою мовою, який проводило посольство Франції. Киянка думає вступити до КНУ ім. Шевченка на філолога.

Реклама:

Головне сьогодні