Дівчат з Донецька вербували для секс-послуг у Польщі й Німеччині

— 2 серпня 2011, 10:57

У Донецькій області співробітниками міліції та Управління СБУ припинено діяльність злочинної групи, що вивозила дівчат до нічних клубів Європи з метою їхньої сексуальної експлуатації.

Про це повідомили у Відділі зі зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області, пише УНІАН.

Згідно з повідомленням, молодих українок переправляли до Польщі і Німеччини під виглядом працевлаштування помічниками пекаря до пекарень або покоївками. Саме так формулювалася мета поїздки в анкеті для відкриття шенгенської візи, в реальності ж дівчат примушували займатися проституцією в нічних клубах, відзначають правоохоронці.

Канал існував майже три роки, за цей час було вивезено близько 30 осіб.

До групи зловмисників входило четверо: двоє громадян України і двоє - громадяни Німеччини, один із яких регулярно відвідував Донецький регіон.

За словами заступника начальника управління з боротьби зі злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми обласного УВС Андрія Небитова, процитовані в повідомленні, "це один з небагатьох випадків, коли перекрито весь канал постачання жінок для сексуальної експлуатації, і відродитися самостійно він вже не зможе".

Для повної ліквідації каналу і затримання всіх учасників злочинної групи була розроблена спеціальна операція, разом із донецькими колегами в ній взяли участь співробітники УМВС Волинської області, а також представники СБУ в Донецькій області. Відповідна інформація була надана в Інтерпол і передана правоохоронцям Німеччині.

Одночасно поліцією Німеччини був затриманий сутенер, який забезпечував сексуальну експлуатацію дівчат безпосередньо в нічних клубах.

У складі злочинної групи єдиною жінкою була 25-річна жителька одного з великих міст Донецької області, яка і добирала дівчат для вивезення за кордон.

Нині правоохоронці встановлюють повний список потерпілих, зазначається в повідомленні.

Реклама:

Головне сьогодні