Брейвік надихався творчістю фон Трієра. Режисер виправдовується

— 2 серпня 2011, 12:17

Кінострічка Ларса фон Трієра "Догвілль" потрапила до числа улюблених фільмів норвезького терориста Андерса Брейвіка, пише Gazeta.ru.

В свою чергу, скандальний режисер в інтерв'ю газеті Politiken зазначив, що Брейвік неправильно зрозумів зміст його фільму.

Нагадаємо, головна героїня стрічки у виконанні Ніколь Кідман потрапляє до невеликого села Догвіль, де її, наче з кращих намірів, змушують безкоштовно працювати, ґвалтують та ображають. Утім, вона виявляється донькою одного із босів мафії і наказує розстріляти усіх мешканців села, враховуючи жінок та дітей.

Режисер пояснив, що хотів спитати своїх глядачів, чи зможуть вони прийняти головну героїню, що влаштувала таку жорстоку бійню через помсту.

"Я не хотів аби глядач асоціював себе із головним героєм, навпаки, я сам абсолютно дистанціювався від помсти. Іншими словами, я вкладав у свою стрічку зовсім не монохромний зміст", - сказав він.

Він також розкритикував праве крило датської Народної партії за їх ставлення до іммігрантам та ісламу - він бачить прямий зв'язок між її політикою та розстрілом на острові Утойя.

Член цієї партії Сорен Есперсен одразу зазначив, що "цікаво чути такі слова від людини, яка оголосила себе нацистом та робить збочені фільми, що слугують джерелом натхнення для Брейвіка".

Зазначимо, що крім улюблених фільмів, Брейвік назвав і улюблені комп'ютерні ігри, серед яких: World of Warcraft і Call of Duty 4: Modern Warfare. Деякі норвезькі роздрібні мережі одразу ж припинили продаж цих ігор. Чи повернуться вони до магазинів Норвегії, поки що невідомо.

Реклама:

Головне сьогодні